• Bestel voor 22.00 uurMorgen in huis*
  • Gratis verzendenNederland / België
  • Professioneel adviesVraag het de expert
  • 14-dagen-probeertermijnNiet goed? Geld terug!*
  • Achteraf betalenOnline bestellen

Dagelijkse gebruiksduur lichttherapielamp

Er zijn grote verschillen in kwaliteit tussen de diverse lichttherapielampen. Het verschil in kwaliteit komt met name tot uiting in de dagelijkse gebruiksduur van een lichttherapielamp.

Laat u niet verleiden door een kreet als '10.000 lux', maar ga specifiek na hoe lang u deze ‘10.000 lux lamp' op een bepaalde afstand tot de ogen moet gebruiken. Een afstand van 20-30 centimeter tussen de lichttherapielamp wordt niet als prettig ervaren. Deze korte afstand zal u tevens belemmeren in het voortzetten van uw dagelijkse routine tijdens de behandeling. Een comfortabele afstand tussen de lamp en uw ogen bedraagt een armlengte (50-60 centimeter).

Bij een goede lichttherapielamp bedraagt de dagelijkse gebruiksduur op armlengte afstand 15 tot 30 minuten. Er zijn echter veel lampen die u op deze afstand 120 minuten moet gebruiken!

Raadpleeg de specificaties van de lamp om de dagelijkse gebruiksduur op specifieke afstanden na te gaan. Ontbreekt deze informatie, dan wordt het vermoeden waarschijnlijk bevestigd als u vervolgens de officiële gebruikershandleiding opvraagt. U heeft recht op deze informatie.

Onze lichttherapielampen

De Diamond-5 lichttherapielamp maakt gebruik van vijf krachtige 36W lampen. Ook deze lamp hoeft u dagelijks maar kort te gebruiken. Voor de meeste mensen is 15 tot 20 minuten voldoende. Dit op een armlengte afstand van het gezicht.

De BLM lichttherapiebril en de Re-Timer lichttherapiebril dient u iets langer te gebruiken: 30 tot 50 minuten. De brillen zijn echter zeer licht van gewicht. Het gebruik geeft minimale interventie op uw dagelijkse routine waardoor de wat langere gebruiksduur niet als storend wordt ervaren.

De Luminette lichttherapiebril hoeft u maar 15 tot 20 minuten te gebruiken.

Bestel in onze webshop

goodlite.nl download