• Bestel voor 22.00 uurMorgen in huis*
  • Gratis verzendenNederland / België
  • Professioneel adviesVraag het de expert
  • 14-dagen-probeertermijnNiet goed? Geld terug!*
  • Achteraf betalenOnline bestellen

Lichttherapie moet judoka Van Emden aan olympische medaille helpen

Het gebruik van een lichttherapiebril moet de judoka Anicka van Emden helpen in het behalen van een medaille tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Door middel van lichttherapie probeert Van Emden nu al te leven in het Braziliaanse ritme.

Ondanks zilveren en bronzen plakken op internationale eindtoernooien stond Van Emden nog nooit op de mat tijdens een olympisch toernooi. Terwijl ze in 2012, ten tijde van de Spelen van Londen, de nummer vier van de wereld was.  De judobond koos toen echter voor Elisabeth Willeboordse, tot groot verdriet bij Van Emden. re-timer lichttherapiebril"Ik ben toen echt een paar maanden van de leg geweest want ik vond dat ik moest gaan. Maar de judobond nam een andere beslissing. Dat was pijnlijk en dat verwijt ik de bestuurders van toen wel." In Rio de Janeiro kan Van Emden dus revanche nemen en ze laat niets aan het toeval over. Volgende week vertrekt de judoka naar Zuid-Amerika maar ze leeft nu al op een Braziliaans ritme.

"Ik werk met lichttherapie, dat doe ik al jaren. Nu heb ik een speciale bril zodat ik gewoon door het huis kan lopen", vertelt ze. Met die bril wordt geveinsd dat het later licht wordt én dat het langer licht blijft.

Nu al in Braziliaans ritme door middel van lichttherapie

Door middel van lichttherapie probeert Van Emden nu al te leven in het Braziliaanse ritme. Slapen doet Van Emden pas om 02.00 uur 's nachts, de wekker gaat om 11.00 uur 's morgens. Allemaal met het doel om in Rio bij aankomst zo snel mogelijk te kunnen gaan trainen. "Het is eigenlijk een hele kleine moeite. Je maakt wat aanpassingen in trainingstijden en je bioritme."

Dat ritme van een veredelde nachtbraker moet bijdragen aan de realisatie van een eigenlijk nog grotere droom: een olympische medaille. "Ik voel me echt heel goed en ik denk dat de topvorm eraan zit te komen, als die er al niet is", aldus Van Emden.

"Op die dag, 9 augustus, moet alles samenvallen en als ik topfit ben dan geloof ik zeker dat een medaille haalbaar is. Welke kleur zien we daar dan wel."

Bron: http://nos.nl/rio2016/artikel/2121272-lichttherapie-moet-van-emden-aan-olympische-medaille-helpen.html

goodlite.nl download