Lichttherapie bij overgangsklachten

Lichttherapie biedt een klinisch aangetoonde remedie tegen slaapproblemen, stemmingsschommelingen en nachtelijke opvliegers tijdens de overgang. Op geheel natuurlijke wijze; zonder inname van medicijnen of hormoonpreparaten. Lichttherapie zorgt ervoor dat u makkelijk inslaapt én doorslaapt, met daarbij tevens een afname van de nachtelijke opvliegers.

Vrijwel iedere vrouw in de overgang kent het wel; het inslapen is geen probleem, maar de tweede helft van de nacht is vaak een drama: Vaak wakker worden, vervolgens moeite hebben met inslapen en die vervelende opvliegers zijn typische overgangsklachten. Door de onrustige nachten bent u overdag vermoeid en ook de stemming kan hier onder lijden.

Lichttherapie is reguliere geneeskunde

Tijdens de overgang is de hormoonhuishouding verstoord. Het lichaam maakt deze essentiele lichaamsstoffen minder, niet, of op een verkeerd tijdstip van de dag aan. Lichttherapie herstelt via de ogen de ontregelde biologische klok van het lichaam waardoor op de juiste tijden van de dag, de juiste hormonen en neurotransmitters worden aangemaakt. Lichttherapie maakt onderdeel uit van de reguliere geneeskunde. U voor lichttherapie ook terecht in het ziekenhuis. De meeste mensen gebruiken echter lichttherapie thuis, vanwege het onschuldige karakter en eenvoud van de behandeling en omdat de dagelijkse gang naar het ziekenhuis zeer tijdrovend is.

Is natuurlijk daglicht niet voldoende?

Blootstelling aan natuurlijk daglicht is essentieel voor een gezond lichaam. Tijdens de menopauze heeft het lichaam juist extra licht nodig. Daarbij is het essentieel dat licht de ogen direct bereikt. Dit betekent dat u eigenlijk direct in het zonlicht moet kijken, zonder zonnebril. Dit is echter slecht voor de ogen omdat in natuurlijk daglicht gevaarlijk UV-licht. Het licht van onze lichttherapielampen bevat geen UV-licht en is niet gevaarlijk of hinderlijk voor de ogen. De speciale lampjes van het licht richten zich op precies de juiste golflengtes, waardoor de biologische klok van het lichaam snel en effectief wordt hersteld.

Effectiviteit lichttherapie aangetoond

De effectiviteit van lichttherapie is bij overgangsklachten is aangetoond door middel van klinisch onderzoek. Deze effectiviteit onderstrepen wij met onze unieke tevredenheidsgarantie. U kunt 14 dagen lang de lamp of lichttherapiebril uitproberen. Deze termijn is ruim voldoende om er achter te komen of u baat heeft bij lichttherapie. Als u bij ons online bestelt, dat kunt u ook kiezen voor de betaaloptie 'betaal na ontvangst', wat o.a. betekent dat u de lamp zonder initiele betaling twee weken gratis kunt uitproberen voordat u besluit of u de lamp daadwerkelijk wilt houden. Zelfs het retourneren van de lamp vanuit Nederland is gratis.

Hoe lichttherapie gebruiken tijdens de overgang?

De effectiviteit van lichttherapie bij overgangsklachten is klinisch onderzocht. Om slaapproblemen tijdens de overgang tegen gebruikt u de lamp dagelijks in de late namiddag (voor, tijdens, of net na het avondeten). Al snel slaapt u beter, verbetert uw stemming en voelt u zich energieker. Wij adviseren een behandeling van drie weken dagelijks. Al binnen een week ervaart u de positieve effecten, maar door de lamp langer te gebruiken blijven de klachten langer weg. Na de drie weken kunt u stoppen en het gebruik weer oppikken als u op termijn de klachten toch voelt terugkomen.

Lichttherapie is zonder problemen te combineren met andere therapievormen tegen overgangsklachten.