• Bestel voor 22.00 uurMorgen in huis*
  • Gratis verzendenNederland / België
  • Professioneel adviesVraag het de expert
  • 14-dagen-probeertermijnNiet goed? Geld terug!*
  • Achteraf betalenOnline bestellen

Veiligheid lichttherapie voor de ogen

U heeft slechts twee ogen. Wees hier zuinig op!

UV-licht

UV-licht is schadelijk voor de ogen. De klassieke lichttherapie lampen maken gebruik van fluorescente lampen (TL-lampen) die veelal nog een klein percentage UV-licht uitstralen. Dit UV-licht wordt er vervolgens gefilterd door de transparante kap voor de lamp. De kwaliteit van de kap kan van lamp tot lamp verschillen.

Blue light hazard bij lichttherapie

Blauw licht (462 nanometer) mag dan wel de meest effectieve golflengte zijn voor lichttherapie, het gebruik van intensief blauw licht ALLEEN staat ter discussie aangezien het wordt geassocieerd met een verhoogde kans op (blijvende) oogschade. Bij blootstelling van het oog aan louter intensief blauw licht worden bepaalde natuurlijke beschermingfuncties van het oog niet geactiveerd. Dit gevaar staat in de medische literatuur ook bekend als het ‘blue light hazard'. Zodra het blauwe licht wordt gecombineerd met andere kleuren is het gevaar geweken en behoudt het oog zijn natuurlijke beschermingsfuncties. Vraag het uw arts of Google zelf eens op ‘blue light hazard'.

Onze lichttherapielampen

De Luminette en Re-Timer lichttherapiebril maken gebruik van UV-vrije LED-lampjes. Een groot gedeelte van het licht dat wordt uitgestraald bevindt zich in het blauwe spectrum. Voor de veiligheid van uw ogen zijn echter ook andere kleuren toegevoegd, waardoor uw ogen op een natuurlijke manier zullen reageren op het licht. Het licht is niet schadelijk voor de ogen, ook niet als u er langdurig inkijkt.

De Diamond lichttherapielampen bevatten een hele kleine fractie UV-licht. De speciale hoogwaardige filters van de kap om deze lampen zorgen ervoor dat u niet wordt blootgesteld aan UV-licht tijdens de toepassing van lichttherapie. De lampen maken gebruik van volspectrum licht, waardoor het risico op het 'blue light hazard' niet aanwezig is.

Om het gevaar op 'blue light hazard' te vermijden, maakt de BLM lichttherapiebril gebruik van een VEILIGE LAGE intensiteit blauw licht. Het licht bevat geen UV-licht.

Bestel in onze webshop

goodlite.nl download