Lichttherapie

De effectiviteit van lichttherapie is duidelijk aangetoond. Lichttherapie maakt dan ook onderdeel uit van de reguliere geneeskunde. Ons advies, verdiep u goed in de materie en laat u goed informeren over lichttherapie voordat u een behandeling start. Goedkoop is helaas vaak duurkoop.

Licht stuurt biologische klok aan

Bijna iedereen herkent dit wel; op een zonnige dag voelt u zich vrolijker en heeft u meer energie. Ons leven speelt zich echter grotendeels binnen af, waardoor we te weinig zonlicht tot ons krijgen. We sluiten ons dagelijks op in veelal slecht verlichte kantoorgebouwen en in onze vrije tijd hangen we uren voor de TV of surfen we op het internet. En als we vervolgens op een mooie dag in de vroege ochtenduren naar buiten gaan voor een lekkere strandwandeling verschuilen we onze ogen achter een donkere zonnebril.

We betalen hiervoor met onze gezondheid. De biologische klok van het lichaam raakt van slag en zal hierdoor op verkeerde tijden bepaalde stofjes in het lichaam aanmaken of juist niet aanmaken. Moeheid, somberheid, weinig energie, langer slapen en toch niet uitgeslapen wakker worden, zijn veel voorkomende klachten.

Zeker als in de herfst en winter de dagen ook nog eens korter en donkerder zijn, neemt het aantal mensen met gezondheidsklachten als het gevolg van te weinig licht toe. Men noemt dit verschijnsel ook wel herfstmoeheid, winterdip of winterblues. Dit zijn allemaal mildere vormen van SAD (Seasonal Affective Disorder) ofwel winterdepressie.

Met lichttherapie kunt u de biologische klok van het lichaam op een veilige en natuurlijke manier herstellen. Een belangrijk advies is om een goede lichttherapielamp met een korte dagelijkse behandelduur te kopen.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!

Goodlite klantenservice
Goodlite
De specialist in lichttherapie